Cool som en kalasjnikov

”En kille kallade mig våldsromantiker, men de flesta tycker att det är en häftig bild”, säger Sara Mohammadi, Ung vänster, som poserar med en kalasjnikov i gårdagens Expressen. Och visst, våldsromantik kan ju vara både snyggt och häftigt, det tycks bara vara vänstern som förstått det i den svenska politiken.

Men hur är det nu i den kurdiska fristaten i norra Irak, där Mohammadi har tagit sin häftiga bild; vänder inte kurdstyret där sina kalasjnikovs mot assyrier och andra minoriteter? Är etnisk rensning the new revolutionary chic?

1 thought on “Cool som en kalasjnikov

  1. Roland Pettersson

    ”Men hur är det nu i den kurdiska fristaten i norra Irak, där Mohammadi har tagit sin häftiga bild; vänder inte kurdstyret där sina kalasjnikovs mot assyrier och andra minoriteter? Är etnisk rensning the new revolutionary chic?”

    Jag har inte hört talas om detta kurdiska förtryck mot minoriteter i norra Irak tidigare. Kan någon länka till info på svenska eller engelska?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *