Categories
Politik

Berts låtar på folkpartiets CD

“Bert är en pajas”, säger Lars Leijonborg och förnekar att Bert Karlsson hjälper folkpartistiska riksdagsledamöter. Men i valrörelsen 2002 släppte riksdagsledamot Eva Flyborg en kampanj-CD med sommarprat, varvat med gratis låtar från Bert Karlssons skivbolag Marianne.

Det ryktades att folkpartiledningen då klampade in och envisades med att betala för Berts generösa bidrag till Flyborgs kampanj, för att stävja en potentiell skandal innan den läckt ut (vilket den aldrig gjorde heller, trots att Bertbidraget senare lär ha debatterats livligt på ett årsmöte i partiets Göteborgsavdelning).

Jag vet inte om Bert Karlsson då också agerade konsult till Flyborg (i musikvalet, kanske). Men Leijonborgs minne tycks i alla fall ganska selektivt.

One reply on “Berts låtar på folkpartiets CD”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *