Categories
Politik

Spotify? Tillåt mig tvivla

Jag tror inte på Spotify. To go? Inte på din existerande musikspelare, förmodar jag. Universal Music Group, EMI Music, Warner Music Group, Sony BMG, Merlin, The Orchard och Bonnier Amigo. Och om jag vill lyssna på något som inte finns i skivindustrijättarnas kataloger?

Japp, jag dissar helt osynat (“invite only”). Men det är bara ytterligare ett skäl. Jag satsar på Songbird istället: Open source, gratis som i “inga reklamavbrott”, publik beta, kompatibelt med befintlig hård- och mjukvara (inklusive social dito) — samt med allt ljud på näten. Hejdå Itunes!

6 replies on “Spotify? Tillåt mig tvivla”

Är inte Songbird en spelare? Medan Spotify är en tjänst (med tillhörande spelare)? Rimligare vore väl isf att jämföra Spotify med Qtrax.

Songbird har lite roliga sökfunktioner, några av sökfunktionerna resulterar i “download mp3”, det kan man ju kalla en tjänst! Jag vill inte vet hur det fungerar ;-)

Jag är ju bekväm nog att ha reggat mig hos Itunes, framför allt för att det går så snabbt att ladda ned….

@Jesper, Kalle: Jag skulle nog säga att till skillnad från Spotify, Qtrax och Itunes är Songbird en spelare kompatibel (potentiellt) med en mängd olika tjänster, och det gillar vi. Redan finns ju pluggar mot Wikipedia, Last.fm, Lyric Master, Flickr, Shoutcast, Hypemachine, musikaffärer, etc. Bara den strömmade till min Airport Express skulle jag dumpa Itunes direkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *