Categories
Politik

“Fidel Castro leker med sanningen”

Adolfo Fern? ndez Saínz i Nya Dagen:

Fidel Castro “vågar kritisera Europa för att ha försummat sina arbetare, men nämner inte att européerna får en pension som räcker för att resa på semester till Karibien. En kuban som arbetat 35 eller 40 år i statens tjänst får en pension som inte ens räcker till att bjuda barnen på söndagslunch.”

3 replies on ““Fidel Castro leker med sanningen””

PJ O'Rourke konstaterade för länge sedan att det enda det socialistiska systemet (i Sovjetunionen) förmådde producera var fattigdom och gigantiska vårtor på ”babushkornas” näsor. Vad säger att något skulle vara annorlunda hos diktatorn på Kuba?

Katana

Är det så konstigt i och med den ekonomiska blockaden?. Tittar man på Kubas geografiska läge skulle USA vara den mest troliga handelspartnern.

Alexaner: Blockaden är ett otyg och USA:s Kubapolitik ett 46-årigt misslyckande. Ingen skulle bli gladare än kubanen i gemen om embargot hävdes, och ingen ledsnare än Castro.

Men Kubas ekonomiska problem beror inte på USA:s embargo, utan på den kubanska statens blockad mot sin egen befolkning. Före revolutionen var Kuba rikare än Spanien, i dag ligger landet jämsides med Laos. Castros regering har kört Kubas ekonomi i botten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *