Categories
Politik

Cool som en kalasjnikov

”En kille kallade mig våldsromantiker, men de flesta tycker att det är en häftig bild”, säger Sara Mohammadi, Ung vänster, som poserar med en kalasjnikov i gårdagens Expressen. Och visst, våldsromantik kan ju vara både snyggt och häftigt, det tycks bara vara vänstern som förstått det i den svenska politiken.

Men hur är det nu i den kurdiska fristaten i norra Irak, där Mohammadi har tagit sin häftiga bild; vänder inte kurdstyret där sina kalasjnikovs mot assyrier och andra minoriteter? Är etnisk rensning the new revolutionary chic?

One reply on “Cool som en kalasjnikov”

”Men hur är det nu i den kurdiska fristaten i norra Irak, där Mohammadi har tagit sin häftiga bild; vänder inte kurdstyret där sina kalasjnikovs mot assyrier och andra minoriteter? Är etnisk rensning the new revolutionary chic?”

Jag har inte hört talas om detta kurdiska förtryck mot minoriteter i norra Irak tidigare. Kan någon länka till info på svenska eller engelska?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *