Categories
Blandat

Medieslavarna och upproret

Gudmundson-affären rullar vidare lite överallt, kolla till exempel Det perfekta tomrummet, Media Culpa och Mymarkup.

En fundering: När jag en gång sålde min själ till en tidning vill jag minnas att jag fick skriva på ett avtal som gjorde mig mer eller mindre livegen, sas det, (fast jag kollade aldrig upp det), eftersom kollektivavtalet mellan SJF och TU förbjöd frifräsande (även för helt ideella, osignerade webbpublikationer, ehrm).

Och då jobbade jag ändå för en tidning som inte gömde sig bakom förment opartiskhet eller public service-ideologi. Nu har jag bytt till en bransch där man inte bara får utan förväntas vara proffstyckare i samhällsdebatten (tredje uppdraget, kallar vi det). Men kanske är varje bloggande journalist en potentiell Gudmundson? (och här får jag av någon anledning slutscenen i Stanley Kubricks Spartacus för ögonen).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *