Categories
Politik

Inte för mina skattepengar

Att plöja ned en halv miljard kronor i att skicka ett 1700-talsskepp till Kina framstår som ett helt rimligt projekt när man jämför med Luna Resorts planer på att skicka en röd stuga med vita knutar till månen. “Ett hus på månen för att förbättra jorden.” Nej, det är inte på skoj.

Projektet backas redan upp av Länsstyrelsen i Västmanland, Svenskt näringsliv, Almi, Rymdbolaget, Mälarenergi, Institutet för rymdfysik, ABB med flera — den sedvanliga grumliga soppan av privata och offentliga intressen, vilket får mig att tro att det här faktiskt kommer att sjösättas. Och stranda storslaget, förstås (via Almedalsbloggen).

5 replies on “Inte för mina skattepengar”

Den lilla röda stugan på bilden är lotsutkiken på Brännö. Den har min morfar ritat (enligt honom), fast det var en annan arkitekt som snodde åt sig äran och vände panelen åt fel håll (den var liggande på den ursprungliga lotsstuga, som brann ner för länge sedan).
Hepp, så det så.

om man klickar på “svenska” och sen på månen så poppar det upp en text av en kvinna från svenskt näringsliv. den stugan, alltså.

OM (!) månhus projektet lyckas i teknisk bemärkelse är det i bästa fall i form av några fotografier som vi ka titta på som sofistikerade månkretsande sonder ska ta.
Inte ens en kackerlacka kan bo i “stugan” som ju är en lättmetalls plastattrapp med månlandare.

Kan man tro på dogmen: “Ett hus på månen för att förbättra jorden”, samt att “konstnären Genberg inte vet vad omöjligt är”, ja då har man skapat en ny lycksalighets-religion med en allsmäktig frälsare som leder oss dit.
Hur jorden blir bättre av en stugliknande plastatrapp på månen framgår inte av månstugans vänners websida. Det gäller att tro att “så blir fallet! bara man tror det!” Och skänker en slant till projektet.
Alla bostadslösa kommer att tacka Genberg för att det åtminstone på månen finns en stuga att söka skydd mot vinterkylan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *