Categories
Göteborg Politik Popkultur

Söndagstrippel

  1. Kalle Palmås har börjat blogga sitt projekt “99, our 68” borta på ISK. Fåordigt kryptiskt, men vi vet vad som kommer och rekommenderar därför bloggen redan nu. Särskilt till somliga trogna Mothugg-läsare.
  2. Björn Hegardt ställer ut tillsammans med Theo Ågren på Konstepidemin till 26 mars. Fin recension, fast jag hade gärna sett mer av vad man kan tjuvkika på hos Bjornhegardt.com.
  3. Loppisarna på Kviberg och Bellevue toppar vår lista över sevärdheter i Göteborg, långt från Lisebergskaniner och Paddanbåtar. I dagens GP tar Gunilla Skoog, Per Sydvik och en annan Hanna Hellquist pulsen på stans bakgård Gamlestan (vi hittar tyvärr bara den ena delen på GP.se). Skynda dit, skulle jag vilja tillägga, just eftersom stadsplanerare och fastighetsägare inte tycks vilja se den guldgruva som finns bland föreningar, multikultikommers och rostande industrier i Gamlestan. Som Bygg-Götas vd Lennart Persson säger i artikeln:

    “Det finns inslag som kunde vara pittoreska. Men det återstår en hel del för att komma dit. Området är väl ingen turistattraktion i dag.”

    Nyhavn über alles!

One reply on “Söndagstrippel”

Mer utförlig information om ’99, our 68′ kommer att läggas upp allteftersom. Ni som varit på ISK under hösten kommer att känna igen er i resonemangen – ni har själva varit med att utveckla dem. Läs även min essä det nya numret av Glänta för att få en känsla av vad som komma skall.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *