Categories
Politik

Intro till Sossesverige

Gissa källan:

“Det socialdemokratiska partiet har varit ledande i Sverige sedan 1930-talet. Det var framför allt arbetare som röstade på socialdemokraterna, som ville hjälpa dem som hade det sämst. Man talade om att skapa ett folkhem, ett samhälle som skulle vara ett hem för folket, utan stora sociala och ekonomiska skillnader mellan människor.”

  1. 100 år i Sverige: Vägen till folkhemmet av Sven Aspling, fd socialdemokratisk partisekreterare.
  2. Klass i rörelse: Arbetarrörelse i svensk samhällsutveckling, Arbetarnas kulturhistoriska sällskaps årsbok 2002
  3. Sverige — en pocketguide, Integrationsverkets informationsskrift till invandrare.

Först öppnade rätta svaret belönas med en termins SFI-studier (tipstack till Berje!)

One reply on “Intro till Sossesverige”

Svaret är såklart #3. Har denna bok hemma. Vilka minnen..! Har dock svårt att se vad som skulle vara så hemskt och vänstervridet med denna text. Det som står är ju sant! Eller?? Är det inte bra att de som kommer till detta land får veta lite om den rörelse som varit så dominant i den svenska politiken och samhällsbygget de senaste 100 åren?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *