Categories
Politik

Zaremba om socialturismen

Maciej Zaremba skriver i dagens DN om hur de som Göran Persson plötsligen vill stänga ute har reagerat på hans utspel. Nog måste det kännas lite snopet att de utpekade socialturisterna svarar genom att bojkotta Volvo, Saab och svensk porr.

Men Zaremba reflekterar också över hur den storsvenska socialnationalismen överskattar sin egen förträfflighet:

”När förföljda människor tar sig till våra gränser talar vi sällan om vad de flyr ifrån, vi föredrar att tro att det är hit de längtar. Här har vi förvisso börjat krokna i kön till smärtlindning och protes, här ligger åldringar i sin egen urin, men i själva verket bör vi vara tacksamma! Se bara på dessa miljoner som inte drömmer om annat än att få dela vår plats i solen…”

Blott Sverige svenska vårdköer har. Och kanske är det därför som de öppnare gränserna upplevs som ett sådant hot: Om miljontals socialturister nu inte skulle infinna sig efter den 1 maj, skulle ju svenska folket tvingas inse att folkhemmet inte är den bästa av världar, så som de blivit itutade. Det är nog just det som Persson fruktar.

One reply on “Zaremba om socialturismen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *