Categories
Politik

Kådisar till kungens försvar

Näst efter Olof Petterssons lovvärda överspel står nog KDU för det mest bisarra inlägget i debatten om kungens klavertramp.

Medan folkpartiet återupprättat något av sin förlorade heder genom att försvara grundlagen mot att kungen tar sig författningsvidriga friheter, rycker KDU ut till försvar för monarkin, som ”bär i sig tusen år av svenskt och internationellt kulturarv”.

Det påminner inte så lite om hur vänstern brukar vilja bagatellisera sina diktaturkramanden. Om Ulla Hoffman (v) skulle ha sagt att Kuba är ett av de mest öppna samhällen man kan tänka sig och att Castro har en väldig närhet till folket, skulle vi ha fått se ungkådisarna på barrikaderna – och då har hon ändå enligt konstitutionen rätt att fälla sådana omdömeslösa uttalanden.

Fast kanske vill KDU bara förtydliga att historieämnet borde stärkas i skolan, med tanke på att den svenska monarkin inte är äldre än dryga 480 år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *