Categories
Kuba Politik

Castro slår till i krigets skugga

När jag var på Kuba i höstas intervjuade jag bland andra Ricardo Gonzalez Alfonso. Han är ordförande för det oberoende journalistförbundet Manuel Marquez Sterling, som slår vakt om de obereonde journalisternas rättigheter och ordnar kurser i journalistik.

I går morse arresterades han och ett 40-tal andra dissidenter och regimkritiker, däribland Oswaldo Alfonso, ledare för det liberala partiet och Pedro Pablo Alvarez, ordförande för Kubas största oberoende fackförening. Människorättsaktivisten Elizardo Sanchez kallar det ”the most intense repression in recent years”.

Så utnyttjar Fidel Castro Irak-krigets medieskugga för att slå till mot den växande oppositionen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *