Categories
Diktaturkramar

Diktaturkramarna förnekar sig inte

Eva Björklund

”Kuba är en demokrati och Amnesty har fel när de kallar spioner för samvetsfångar”, säger Eva Björklund till Expressen. I många år var hon ordförande i Svensk-kubanska föreningen, i helgen valdes hon in i vänsterpartiets styrelse.

Visserligen tar partisekreterare Pernilla Zethraeus avstånd från Björklunds hyllning av Castro-regim: ”Kuba är en diktatur. Det råder ingen tvekan om att de bryter mot de mänskliga rättigheterna”, säger Zethraeus.

Men vad Zethraeus inte svarar på är om partiet verkligen kan inrymma två så motsatta uppfattningar i en så grundläggande fråga som demokrati och diktatur.

Om Zethraeus företräder vänsterpartiets officiella linje, borde de kicka ut diktaturkramaren Björklund inte bara ur partistyrelsen, utan ur partiet. Någon jävla ordning får det väl ändå vara i ett parti.

4 replies on “Diktaturkramarna förnekar sig inte”

Björklund är valberedningens förslag – och det godkändes ju som vi minns av kongressmajoriteten i helgen. Det är knappast så att hon är inkuppad i styrelsen medan partiets demokratiska grindvakt gått på muggen.

Partitoppen, och majoriteten av kongressdelegaterna, tycker således att Björklund är en viktig röst i rikspolitiken.

Sjukt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *