Categories
Diktaturkramar

Eva Björklund och jag

Jag snubblade just över en text av Eva Björklund, som var ordförande i Svensk-kubanska föreningen nästan lika länge som Castro varit president i Kuba. Hon apostroferar en Johan Karlsson. Kan det vara mig hon syftar på?

Det är lite svårt att avgöra. Jag gissar på att hon syftar på en ledare som jag skrev i GT förra våren, fast Björklunds svar är daterat innan min artikel gått i tryck.

Och så mycket till svar är det i så fall ändå inte. Som alltid undviker hon att tala om förtrycket på Kuba och pratar hellre om annat, till exempel om USA:s ”utsvältningsblockad” och om andra länder i Latinamerika.

Artikeln är införd på Sveks avdelning för refuserade texter, men själv har jag inte sett den förrän nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *