Categories
Dawit och Eritrea

”Skrämmande tystnad bland eritreaner i Sverige”

I dagens GP skriver Dawit Isaaks bror Esayas Isak att många eritreaner i Sverige inte vill eller vågar stöta sig med regeringen i hemlandet:

”I mer än tre och ett halvt år har min bror Dawit Isaak suttit fängslad i Eritrea. Under det senaste halvåret har allmänheten i Sverige äntligen fått upp ögonen för hans öde. Men Dawits eritreanska landsmän här i landet vill fortfarande inte kännas vid vad som hänt honom.”

15 replies on “”Skrämmande tystnad bland eritreaner i Sverige””

Fallet Dawit Issak!
Jag är svensk eritrean och vet vad som händer och pågår i Eritrea. Att Sveriges regering kan inte försvara sina medborgare har jag ingen förståelse alls, att det är skillnad, mellan medborgarna dvs. en ljus hyad och mörk hyad är märklig och skam för sverige. Sveriges regering har inte gjort tillräckligt i fallet Dawit. Varför kan vi inte säga att deras ambassad är inte välkommen här i vårt land. Ambassadens främsta uppgift är att samla uppgifter/spionera om svensk eritreaner och eritreaner. Det är därför vi är rädda att utrycka oss om Dawits fall pga revansch/hämnd om våra släktnigar i eritrea. Sverige känner till att Erittrea Saknar grundlag, och att det är en militär diktatur som härskar i landet. Folket både i landet och i utlandet lever i ständiga terror. Det saknas ord för att beskriva hur männskliga värden kränks dagligen i Eritrea. Människor behandlas illa och förvaras som gods dvs fängslas i underjordiska hål/grottor, i Containrar i varma område > 35-55 grader C med olika grymma tortyr metoder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *