Categories
Dawit och Eritrea

Dawit och friheten presenteras i Sumpan

I morgon fredag presenterar Silc förlag boken Dawit och friheten – om den svenske samvetsfången och Eritreas inställda demokratisering. I fokus står den svenska journalisten Dawit Isaak, som har suttit fängslad i Eritrea sedan i september 2001. Varken hans familj eller svenska myndigheter har fått träffa honom.

Vår förhoppning med boken är att svenska medier och politiker ska agera kraftfullare för att Dawit ska friges. Men Dawits öde speglar också hela det eritreanska folkets. Därför hoppas vi även främja en diskussion om hur Sveriges och EUs bistånds- och flyktingpolitik skulle kunna utformas för att gynna mänskliga rättigheter och demokrati i Eritrea. Till presentationen har vi därför bjudit in representanter för flera eritreanska organisationer för att höra hur de tycker att Sverige och EU
borde agera gentemot Eritrea.

Paneldeltagare:
Johan Karlsson och Rickard Sjöberg, redaktörer för Dawit och friheten
Ibrahim Abdella, moderator
Tid:
Fredagen den 8 november 2004 kl 17.30
Plats:
Studiefrämjandet i Sundbyberg, Humblegatan 34

Mer information om boken på Silcs hemsida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *