Categories
Dawit och Eritrea

Isaias gratulerar Bush

Eritreas president Isaias Afeworki gratulerar George W. Bush till att ha återvalts som USA:s president, skriver Eritrea Daily. Fast den här gången har president Isayas tonat ned sina önskemål: Det gäller nu bara att USA ska hjälpa till att implementera gränskommissionens beslut – ett högst rimligt krav.

För ett par år sedan lät det annorlunda. Då lobbade Isaias, president i en av Afrikas mest totalitära stater, för att få USA att föra kriget mot terrorismen från militärbaser i Eritrea. I utbyte, föreslog han, skulle väl regimen i Asmara kunna tänka sig att bli lite bättre på det där med mänskliga rättigheter. Kanske lika så bra att att det inte blev något av den byteshandeln.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *