Categories
Dawit och Eritrea

Belfrage i Asmara

I fredags träffade kabinettssekreterare Frank Belfrage Eritreas president Isaias Afwerki i Asmara.  Dagen innan träffade den svenska delegationen också utrikesminister Osman Saleh. De eritreanska medierapporterna är ensidiga som alltid. Likväl är det ett stort framsteg att en svensk delegation på hög nivå, om än inte ministernivå, på plats övar påtryckningar på Eritrea.

2 replies on “Belfrage i Asmara”

Då har de bättrat sig. Nyheten om de döda fångarna i Eiraeiro nådde ut ett par månader efter att vi skrivit om det. Den tragiska nyheten om att Dawits kollega Fessehaye “Joshua” Yohannes ska ha dött i fängelset var vi först med på internet och jag vet inte om svenska medier har uppmärksammat det alls.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *