Categories
Dawit och Eritrea

Men från Stockholm hörs det inget

Åke Wredén skriver i Västervikstidningen (18/10) om varför Stockholmsmedierna fortfarande inte intresserar sig för Dawit Isaaks öde, trots kampanjen som pågår sedan ett år tillbaka.

Det som däremot återgått till tystnad och likgiltighet – i stort sett – är intresset för Dawit Isaak och de andra samvetsfångarna hos de verkligt ledande redaktionerna som mer än andra bestämmer vad som blir stora frågor i Sverige.

Och nog är det märkligt. För även om det skrivs mer om fallet Dawit Isaak i dag än tidigare, skaffar medierna sällan själva fram någon ny information. Jag har knappt sett något i svenska medier under det gångna året som inte fanns i Rickard Sjöbergs reportage i Dawit och friheten redan för ett år sedan.

Varför har ingen redaktion på fyra år skickat en reporter till Eritrea för att undersöka fallet? Varför gräver ingen i ryktena om att Eritreas ambassad anställer svartjobbare, tvättar pengar i sin städ- och taxiverksamhet och spionerar och övar utpressning mot eritreaner i Sverige?

Varför granskar ingen av alla våra mediekritiker hur eritreanska närradio- och lokaltvstationer med svenska föreningsbidrag sprider regimens propaganda och hotar regimkritiker här i landet? Varför lyfter ingen stora mediekanonen mot regeringens och UD:s svala intresse för den svenske samvetsfången?

Nog för att de dominerande massmedierna inte tycks ha mycket till övers för pressfrihet och en fängslad landsman. Men de borde väl i alla fall ha näsa för bra nyheter?

2 replies on “Men från Stockholm hörs det inget”

REZENE TESFAZION DU ÄR EN AROGANT MÄNNISKA, JAG KÄNNER DIG SEDAN I BÖRJAN AV 80 TALET NÄR DU VAR RIKTIGT HAGERAWI
DEWIT ISAK S FALL ANGÅR INTE DIG VARKEN SVENSK STAT. INTE ÄNS DOM INTELLIGENTA HANS SYSKON ÄR INVOLVERAD I DAWITS FALL.
FÖRST OCH FRÄMST DU OCH DAWIT HAR ALDRIG KOMMIT ÖVERENS FÖR ATT DU ÄR ENHUNGRIG OCH MAKT GALEN MÄNNISKA OCH DAWIT ÄR EN HJÄRTLIGT KÄMPARE HAN HAR KÄMPAT FÖR DEN GODA ÄRLIGHET OCH FÖR GOTT SAMVETE MEDAN, DU HAR KÄMPAT FÖR MAKT ( ATT DU SKALL BLI ERI…. AMBASSAD I STOCKHOLM) HA HA HA DU BARA DRÖMDE KESHI. REZENE JAG VILL SÄGA EN SAK TILL DIG , DET SÅ ATT DU ÄR EN RIKTIGT ORGIN ERITREAN, SOMALLA ANDRA HAR DU GJORT MYCKET VAR LANDET KRÄVT I FRÅN DIG, BARA FÖRATT DU INTE HAR FÅTT LITTET MAKT, SÅRAR MAN DITT EGET FOLK OCH ERI….REGERING DET HÄR ÄR FAKTIST EGOTRIP TÄNKANDE REZENE. dET VAR INTE LÄNGE SEDAN VI HAR RESONERAT ATT DU SKALL SKERPA OCH FÖRBÄTTRA DITT ATYTTID, JAG VET FAN INTE, JAG MISSTÄNKER ATT DU ÄR PÅ VÄGG TILL DIMENS. JAG SKALL PÅ MINA DIG NÅGOT, DU HAR BETT MIG OCH ANTONIO TESFAY ATT BLI MEDLEMMAR I SOCIALDEMOKRATI.HOPPAS DU KOMMER I HÅG MIG.DIN BÄSTA KOMPIS SOM ÄR HÖGRE UTB—- ÄN DIG ÄR FORTFARANDE MED I KAMPEN ( EMBAYE ASMEROM)REZENE DJAG HOPPAS ATT DU SKALL BLI ÅTERSTÄLLD INNA DU TAPAR MINET.

Hej du pastar att Dawits syskon inte har brytt sig.I maj manad skrev jag i GP om Dawits situation utan att nagon eritrean stallde sig bakom mig.

Men nar man traffar dem ensammna sa manga att forsatt att satta press pa regimen i Eritrea.Det ar det enda som hjalper.Manga eritreaner har oxa kommit till mig och sagt att det ar pa tiden att Dawit friges efter fyra ar.

Men man blir lite forvirrad nar eritreaner sammtidigt ar sa lojala mot regimen och sager helt andra saker till mig.Dessutom har Sverige visst med saken attannars ar det ju ingen mening med svenskt medborgarskap eller hur,nasta gang kanske det ar nagon anhorig till dig och da lovar jag du kommer att resonera sa som mig och Dawits familj gor. Du kan ju skriva vad du heter nasta gang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *