Categories
Dawit och Eritrea

Dagens klipp om Dawit Isaak

 • As Eritrea suffers, the world looks away:

  ”On Dec. 7, the World Association of Newspapers and the World Editors Forum in Paris sought the release of Dawit Isaac, who returned to Eritrea from Sweden in 1996 to establish the Setit newspaper. Setit may have inspired the crackdown with its call for democracy in the fall of 2000.”

  Neil Skene i St Petersburg Times 30/1 2005

 • ”Stockholmsmedierna blundar för Isaak”:

  ”I boken Dawit och friheten jämför Katrin Kasström tystnaden kring Dawit Isaak i storstadstidningarna med hur dessa skrivit om en svensk som greps i Grekland misstänkt för ett knivdåd och en ung man från Örebro som åkt till Afghanistan och sedan satt länge i Guantanamo. […] i stort sett är Katrin Kasströms kritik mot Stockholmstidningarna fortfarande aktuell.

  Dawit Isaak är samvetsfånge därför att han önskat fria, demokratiska riksdagsval. Det har tydligen inte gjort hans öde mer – utan mindre – intressant för stora svenska redaktioner!”

  Åke Wredén i Södermanlands Nyheter 3/1 2005

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *