Categories
Dawit och Eritrea

Dagens Dawit-klipp

  • Kenneth Jonsgården i Arbetarbladet 14/3 (”Sätt press på Eritrea”):

    ”I veckan fick vi veta att [Dawit Isaak] fortfarande befinner sig i livet därför måste alla krafter till för få Isaak frigiven och det så snart som möjligt. Annars är risken uppenbar att han ’försvinner’ i sitt eritreanska fängelse. Det har hänt politiska fångar förr i Eritrea.”

  • Martin Jönsson i Journalisten 15/3 (”Dags att skruva upp volymen?”):

    ”I den utsatta position som yttrandefriheten och pressfriheten befinner sig i dag är det, inte minst för medieföretagen själva, av största vikt att ett fall som Dawit Isaaks får maximalt stöd av den svenska opinionsbildningens alla aktörer. Och det är medierna själva som sitter på den största möjligheten att skruva upp volymen.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *