Categories
Dawit och Eritrea

Några Dawit-klipp till

Just for the record, ett par recensioner till av Dawit och friheten (ingen av dem på nätet):

  • Svenska Dagbladet: ”Alltså: Dawit Isaak är svart, han kommer från ett litet land, han är inte lika svensk som den knarksmugglande flickan eller Calle Jonsson. Kan de rasistiska mekanismerna i svensk nyhetsförmedling bli så mycket tydligare?” (”Inte tilläckligt svensk för att väcka intresse”, kommentar i kulturdelen av Magnus Eriksson 10/11).
  • Aftonbladet: ”Om vi ska vara riktigt ärliga: Om dagens Eritrea vet vi knappt ett smack och Dawit Isaak […] har inte intresserat varken oss eller resten av den svenska pressen i någon högre grad” (”Pocket som väckarklocka”, kulturnotis 17/11).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *