Categories
Göteborg mänskliga rättigheter

Demo mot Hu, för MR

Nu på lördag ordnar Amnesty en manifestation för mänskliga rättigheter i Kina samtidigt som president Hu Jintao får äran att segla in ostindiefararen i hemmahamn. Båten lägger an i Frihamnen, vi kommer att stå tvärs över älven vid Operakajen kl 13–15.

Det är viktigt att vi blir många, så kom dit själv, dra med några vänner och sprid informationen. För den som läsa på om läget i Kina rekommenderar vi Amnestys Kinasamordning och Kinabloggen.

Vi har fixat en banderoll med det finurliga budskapet “Kina behöver också mänskliga rättigheter” på kinesiska. Men vad ska vi skandera ? Hu, Hu, Hu ska veta hut? Hu is responsible for human rights in China? Andra förslag?

8 replies on “Demo mot Hu, för MR”

snabbt länkat Powered by SideRSS Plugin WidSets BetaDemo mot Hu, för MR | MothuggVänsterfetischer | Mothugg Magnus Linton: Tre frågor om Chavez 99, our 68 » Från dagens demo » HEM Kinabloggen mymarkup.net: Förekommande forskning Mario’s Entangled Bank: The academic Cathedral and the Bazaar

I dag (lördagen den 9) är han i stockholm märkte jag på väg till jobbet. undrar just är det någon demonstration här? jag såg bara glada kineser med flaggor och drakar och “Välkommen president Hu”- banderoller (på kinesiska, men jag frågade vad det stod).
är inte det konstigt… .

Uppenbarligen så var det demonstrationer även i Stockholm. Men vi vill gärna tro att demo-aktiviteten var starkare nere på västkusten. Göteborgsliberalismen lever!!

En kinesisk delegation åt svenska köttbullar till lunch igår i Trädgårdsföreningen. Jag satt hela lunchen (bordet bredvid) och var ambivalent. Skulle jag går fram och diskutera dödsstraffet och åsiktsförtrycket. Mitt sällskap är glad att jag lät bli. Men jag känner mig som en förrädare. Men man kan ju inte göra allt! /VS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *