Categories
Politik

Svensk-kubanska demonstrerar mot Amnesty

Svensk-kubanska föreningen demonstrerade i måndags kväll utanför ett Amnesty-möte i Göteborg. En handfull demonstranter protesterade mot att Amnesty kritiserar övergreppen mot mänskliga rättigheter i Kuba.

Aktivister från Svensk-kubanska föreningen, som verkar för att stödja den socialistiska revolutionen på Kuba, demonstrerade i går utanför Amnesty Internationals lokaler i Göteborg. Anledningen till protesten var att Ulrica Nilsson, Kuba-samordnare för svenska Amnesty, föreläste om situationen i Kuba. Demonstranterna delade ut flygblad där Amnesty beskylls för att ”bluffa om Kuba”.

I sitt föredrag belyste Ulrica Nilsson hur repressionen i Kuba lättnat fram till och med 2002. Framstegen avbröts i och med tillslaget mot demokratirörelsen i mars 2003, liksom avrättningarna av tre kapare i april 2003, som hävde Kubas treåriga dödsstraffsmoratorium.

Demonstranterna inbjöds att delta i mötet och föreningens ordförande Martin Österlin framförde sin kritik mot Amnesty.

I en rapport konstaterade Amnesty nyligen att ytterligare fyra samvetsfångar har tillkommit sedan domarna våren 2003. Amnesty uppmanar Kuba att sluta förfölja dissidenter och respektera yttrandefriheten. Samtidigt anmodar Amnesty USA att se över sanktionspolitiken mot Kuba.

One reply on “Svensk-kubanska demonstrerar mot Amnesty”

”Demonstranterna inbjöds att delta i mötet och föreningens ordförande Martin Österlin framförde sin kritik mot Amnesty.


jaha va var det for kritik da, det ar ju det som ar intressant

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *