Categories
Politik

Välkomna dit!


”Join Scotland's talented workforce and reap the rewards.”

Så kan man också välja att se på arbetskraftsinvandring. På andra sidan Nordsjön funderar politikerna inte på hur de ska kunna hålla socialturisterna borta, utan jobbar för att locka nya invånare och drivna arbetare, bland annat genom webbplatsen Scotland is the place:

”The list of job and career opportunities is long and diverse, ranging from plentiful bar and restaurant work to senior executive positions with major companies.”

Övergångsregler är inte tu tal om. Och inte nog med det, inbjudan gäller inte bara medborgare i de 25 EU-länderna, utan folk från hela världen:

”Other overseas nationals wishing to work in Scotland must first have accepted an offer of skilled employment with a Scottish company. The new employer can then apply for a work permit for the new employee.”

Och det från en regering minst lika socialdemokratisk som Göran Perssons.

Eftersom riksdagen stoppade övergångsreglerna borde det ju vara fullt möjligt för en en svensk region att på samma sätt ragga arbetskraft (även om Ams och migrationsverket naturligtvis skulle försöka sätta käppar i hjulet).

När får vi se Norrlandistheplace.com? (via Gregg)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *