Categories
Politik

Persson på bombarnas sida

Jag fick tag på min bror mitt i kaoset i London innan telefonnätet brakade samman – att cykla till jobbet blev hans räddning. Och alla har vi väl vänner som befinner sig där. Så skönt då att någon vågar ta bladet från munnen och göra den enda rimliga politiska analysen av bomberna.

Medan brottsplatserna fortfarande pyrde styrde Lars Leijonborg på stående fot om sitt Almedalstal till att uttrycka det vi alla känner inför terrorattackerna i London: Det är regeringens fel. Inte Tony Blairs kabinett, förstås, utan Göran Perssons.

Mitt i prick, Lasse – en händelse av det här slaget är förstås för allvarlig för att inte slå politiska mynt av. Och även om det inte finns något terrorhot mot Sverige, så är det här en anledning god som någon att ge polisen mer befogenheter att bugga, infiltrera och spionera på folket.

Vi kan inte vara så nogräknade med medborgerliga rättigheter när vi försvara friheten. Inte sant?

19 replies on “Persson på bombarnas sida”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *