Categories
Blandat

Önskelista på min önskelista

Ett boktips hos DPT får mig att fundera på en nättjänst som egentligen redan borde finnas. Kanske har jag bara missat den?

Problemet: Jag beställer böcker över nätet ett par gånger om året och när jag ändå pröjsar frakt brukar ett par andra böcker också slinka med i leveransen. Men hur håller man reda på dem, alla de där böckerna man vill ha men inte behöver akut?

Amazon, till exempel, erbjuder ju önskelistor, men det är ju inte alltid man beställer därifrån och då blir önskelistan inte mycket mer praktisk än att lista böckerna för hand. Froogle då? Nja, även om tjänsten har mängder av näthandlar (och inte bara böcker) så kan man inte lägga in själva produkten i sin önskelista oberoende av vem som säljer den. Dessutom har både Amazon och Froogle tunnsått med böcker på andra språk än engelska.

Lösningen är till synes enkel: Någon av alla bokprissajter – som Bokfynd, Bokpris och Pricerunner – borde ta fram en jämförelsekorg som går att spara, redigera och bevaka. Prispallens jämförelsekorg kommer närmst, men poängen går förlorad eftersom vem som helst kan ändra i ens korg. Jag vill dessutom enkelt kunna länka eller syndikera önskelistan och lägga till böcker jag snubblar över på nätet med hjälp av en bookmarklet.

Enkelt, fiffigt och säkert. Så varför finns inte tjänsten redan? Eller gör den det?

3 replies on “Önskelista på min önskelista”

Bra idé! Vi andra skulle gärna vilja titta på listan också, så det där med syndikering är förstås bra. Och så ska det gå att kommentera också. ”Den där har jag läst, måste du läsa!” Lite som flickr fast för böcker.

Allconsuming kommer lite nära. Meckade lite med det för länge sen, men slutade av någon anledning att lägga in böcker.

http://allconsuming.net/

Såhär kan en lista för en användare se ut. Lägg märke till att det längst ned på sidan finns en rss/xml-fil.
http://allconsuming.net/per

Ett problem är väl att stödet för svenska böcker är minst sagt rudimentärt. Och det går nog inte att kommentera.

Tack för tipset, ska kolla in. Tycks dock som att Allconsuming bara länkar till Amazon, eller söker jag på fel böcker?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *