Categories
Blandat

Friktion #110


Ett kryss för Center-Lena

Om två veckor är det dags att rösta i Europaparlamentsvalet. För en radikal liberal börjar sanningens minut komma: Kan man verkligen röstskolka? Jovisst. Men det finns en annan – bättre – lösning på dilemmat.

Klassmärkta böcker

Det har nu gått ett par år sedan bokmomsen sänktes till sex procent. Det borde alltså varar möjligt att se vad som hände, både med bokpriserna och med konsumtionen av böcker.

Riksdagen ökade spamfloden

Riksdagen förbjöd spam 1 april, i enlighet med ett EU-direktiv. Det märktes i mejlboxen. Genast ökade antalet spam från knappt tio om dagen till över sextio. Tydligare går det inte att illustrera politikernas maktlöshet över Internet.

Re: Artister för stalinismen

”Moneybrother prenumererar faktiskt på Rebell och vet därför mer än väl vad tidningen och RKU står för”, hävdar Artin. Det vore desto värre om så är fallet, svarar Friktion.

S&D-special: Friktions guide till EP-valet

Det är inte lätt att veta hur man ska rösta i valet till Europaparlamentet 13 juni. Tack och lov finns det ju vettiga kandidater i alla partier. Och dåliga. Friktion listar några som vi vill dissa och några som vi vill hissa.

Suger & duger

Berlusconi & Dawkins, S&M & aktivister i Malmö, kubanska domstolar & Valdés, s, m, fp, v, kd och mp & sd och c, Gradin & Sigtuna, Wahl & Bjereld, Förenade arabemiraten och Kuwait & Rwanda, Romney & Massachusetts.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *