Categories
Politik

Sverigdemokraterna och asamissionären

Stefan Geens bjuder på dagens scoop om Bernard Mengal, belgaren som sponsrar sverigedemokraternas valkampanj inför EP-valet. Och Mengal är förstås inte någon rik excentriker med dåligt omdöme, utan en antisemitisk tok som vill återinföra asatron:

”The inevitable conclusion being that the Sverigedemokraterna think it perfectly reasonable to take money from antisemites or extremists as long that they are not well known. Which, in the end, is what they did.”

Tydligen är det också Mengals sponsring som ligger bakom de senaste avhoppen. Sverigedemokraterna rönte ju stora framgångar i kyrkovalen 2001 på sin konservativa gammelkyrklighet, vilket väl rimmar lite illa med att ta emot sponsring från någon som vill driva ut kristendomen ur Europa.

Men varför har inga vanliga medier grävt fram det här? Är inte Sveriges största främlingsfientliga parti värt att bevaka? Om inte annat har det ju visst underhållningsvärde.

21 replies on “Sverigdemokraterna och asamissionären”

Tänkte just säga det – expo har haft storyn hur länge som helst, och jag vill minnas att den dessutom varit uppe i radion (typ ekot, eller nåt P3program).

Rekommenderar för övrigt nya expoboken, som jag skummat hälften av. Rätt kul skildring av det totala kaoset i den lilla idiot-organisationen.

Ser man på, det hade jag missat.

Jag glömmer ibland bort att jag inte längre läser mer än två tidningar om dagen och (för tillfället) är utan tv… Mitt subjektiva nyhetsflöde blir därmed ganska snävt, och bloggvärlden har förstås inget rapporteringsansvar. ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *