Categories
Blandat Popkultur

Nätverkströtthet

Jag föll för hajpen och registrerade mig på Facebook i går. Lekte runt lite, men tvivlar på att jag kommer att orka underhålla ytterligare en social nätverksapp. Istället sätter jag på önskelistan en aggregator för sociala nätverk, ett slags meta-nätverk som håller koll på alla ens profiler och synkar dem med varandra automagiskt (à la multiprotokolls-IM), så att du till exempel kan blocka en ex-kompis på alla nätverk på en gång. Social Network Portability är ett lovande steg på vägen.

4 replies on “Nätverkströtthet”

Johan: Jag har också gjort samma reflektion. Nätverk är bra om det är aktivt och arbetande. Det har en tendens till att svämma över med nätverkstjänster. Handlar väl här om prioritera det nätverk som funkar…

Hittar ni ett nätverk där första-sidan där man loggar in på har en så bra överblick över alla man känner samt även har ett lagom inslag av Peeping-Tom där man kan spana lite så säg till!

Nej! Våga vägra alla dessa communitys! Vad är det egentligen som lockar så många med facebook, jag vet inte hur många som har sagt till mig att jag ska bli medlem, men vid en första anblick av sidan känner jag att jag genast vill ta mig därifrån och aldrig mer komma tillbaka.

Jaja, idén med ett synkat nätverk är ju inte så dum iaf, typ som audium håller reda på icq, msn och alla andra liknande chattprogram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *