Categories
Politik

Joschka kommt

Det enda valmöte jag kommer att besöka i år: Joschka Fischer på Gänsemarkt i Hamburg.

I maj 1999, när jag bodde i Berlin, hade en kompis hört ryktas att Joschka Fischer skulle hålla ett tal på Humboldt-universitetet. Jag ringde Auswärtiges Amt för att fråga när det skulle äga rum – bara för att få veta att jag med en timme missat det tal som blåste nytt liv i debatten om framtidens EU.

Fredagens valjippo för Die Gr?nen i Hamburg lär väl knappast gå till historien, men det ska i alla fall bli kul att få se Europas främste politiker in action. När jag var på öppet hus i Fischers arbetsrum i Haus am Werderschen Markt – som för övrigt tidigare disponerats av Hitlers riksbankschef, SED:s förstesekreterare Erich Honecker och DDR:s första och sista demokratiskt valda Volkskammer – så var han tyvärr inte där.

15 replies on “Joschka kommt”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *