Categories
Göteborg Popkultur

Mothuggs guide till GIFF 2007

Sällan har filmfestivalen varit så välkommen som i denna eviga pissoktober. Och i dag landade programmet. Som varje år listar Mothugg en del potentiella guldklimpar.

Filmtips

Årets urvalskriterier är de gamla vanliga: Undvik svenskt, sånt som kommer på bio och filmer av eller med Helena Bergström. Sprid riskerna och se mycket tyskt.

Cinemixtips

Att se folk snacka om film går förstås inte upp mot att se på film, men med medlemskort i festivalen kan man alltid fördriva tiden mellan filmerna på Cinemix-seminarier.

 • Sverige och tredje riket: medial propaganda

  Det tycks inte finnas någon ände på vad som kan grävas fram om Sveriges ryggradslöshet under andra världskriget. Nytt för mig var i alla fall att den tysk-svenska UFA-journalen visade tysk propaganda på svenska biografer.
  28 januari 13:30, Respekt

 • Tio år i regionernas Filmsverige

  Vi har ju tidigare skrivit om den smått bisarra filmregionalpolitiken i Sverige. Finns några kritiska röster i branschen, månne?
  29 januari 13:00–17:00, Folkets hus, Asperösalen

 • Film politics in Vietnam — Lessons to be learned for the Western world?

  Som om inte filmpolitiken i Sverige vore illa nog samarbetar Sida med filmdepartementet i Vietnam. FileRoom nämner en del fall av censur i Vietnam som alla dock har en tio år på nacken, så uppdatera dig hos HRW och gå till seminariet för att fråga representanterna för Vietnams filmdepartement om hur censuren fungerar i dag — och vad vi i väst kan lära av det.
  1 februari 19:30, Respekt

Och Hellsongs spelar mjukmetall i festivaltältet måndag 29 januari 22:00.

Tja, där räcker det nog. Vi har ju en avhandling att skriva också.

3 replies on “Mothuggs guide till GIFF 2007”

OK, Cinemix-seminariet om Sverige och Tredje Riket låter intressant. (Inte minst en viktig reality-check, nu när SVT lärt oss att Wallenbergarna i själva verket var motståndsmän som försökte störta Tredje Riket inifrån.)

Kommer dock inte att vara i stan den 28e, men hoppas kunna läsa om tillställningen i bloggosfären.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *