Categories
Blandat

Eurodiscohögern

Jag har inte läst boken, bara debattartikeln. Men jag tror ändå att Timbro har överträffat till och med självmålet Tokfeminismen med Erik Zsigas bok Popvänstern. GP:s Johan Lindqvist
sågar den ömsint (20/6):

”Bra musik brukar på något vis komma från vänster. Eller i alla från ett håll som är liberalt på ett mer traditionellt vis än Zsiga. Jag skulle verkligen vilja se den killens skivsamling. Den måste vara riktigt, riktigt aptråkig. E-Type och kanske lite tysk hårdrock är väl vad som får plats.”

Som Lillen nödrimmade en gång i tiden: ”Kommunister har ingen vidare politik, men de gör finfin musik.”

5 replies on “Eurodiscohögern”

Om du hade åtminstone kollat på hemsidan för boken så inser du snart – samt Johan Lindqvist – att Zsiga INTE gillar E-type och tysk hårdrock…han gillar ju popvänstermusiken (t.ex så har han ju en T(I)NC t-shirt på sig)

Känns som en sliten vänsterklyscha och fördom att tro att alla som inte är vänster har ”dålig” musiksmak. Vilket gör att Lindqvists ”artikel” snarare verkar bevisa att Zsiga har en poäng om en korkad och fördomsfull popvänster.

Som sagt, jag har inte läst boken, men väl killens debattartikel i Expressen. Där tar han Doktor Kosmos ”Kapitalist, nu ska du dö” som exempel på popvänsterns extrema våldsbudskap.

Och jag hoppas att Zsiga inte har hört låten, annars vore det ganska tragiskt.

Jag har heller inte läst boken – men jag har beställt den. Och jag tror nog han trampar i många fällor i den. Att klumpa ihop både Jan Emanuel och T(I)NC i samma popvänster är korkad. Liksom Linda Skugge – som inte (enligt egen utsago) är vänster.

Känns som om alla han ogillar politiskt blir popvänster – alltfrån revolutionärer till sossar och vänsterliberaler.

Det är synd – eftersom jag tycker slentriansocialismen inom kultur och popmusik är intressant att undersöka.

Det jag reagerade mot var Lindqvist-citatet om Zsigas eventuella skivsamling – vilket Lindqvist givetvis inte vet ngt om. Det citatet är BARA gamla korkade popvänsterfördomar om att ”högerfolk” inte har bra smak. Vilket gör att Lindqvist biter sig själv i svansen.

det är verkligen extremt irriterande att en SvD/MUF/Timbro-kille ska skriva den här boken, för det är ju liksom givet på förhand att det kommer att bli fel och att det kommer att handla om helt fel saker.

Och då omöjliggör han ju varje ansats att prata om problemet för någon med koll. Jag behöver knappast påminna någon som har tagit sig så här långt om ”artister för stalinismen”, eller rebells jubileumsskiva, som det egentligen hette. Moneybrother, The Knife (som jag trodde var riktiga birgittaliberaler), Isolation Years, Radio dept, osv… de kan inte veta vad de gör när de stödjer RKU, eller?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *