Categories
Politik

Sex och samlevnad på migrationsverket

Utkastarminister Barbro Holmberg vill nu låta migrationsverket DNA-testa asylsökande för att kunna avslöja ifall de ljuger om släktskap, skriver DN. Friviliigt ska det vara, men vi misstänker att testet kommer att bli an offer they can’t refuse.

Men det finns ett annat problem med förslaget: I dagens Sverige — där feminismen upphöjts till statsideologi och vi alla har lärt oss vad det krångliga begreppet heteronormativitet betyder — vilken syn på familjen står migrationsverket för?

Jag har en kompis som i ett årtionde har tvingats låta sig trakasseras av migrationsverkets handläggare. Först för att själv få uppehållstillstånd, sedan för sin tjej. Som Gerard Depardieu i Green Card tvingas han motivera varje liten vrå i sitt kärleksliv för att bevisa att förhållandet är seriöst.

Jaså, du har träffat en ny tjej nu igen, kan handläggaren fråga, det verkar lite suspekt. Sover ni verkligen i samma säng, du och din sambo? Vad har ni i så fall extrasängen till? Du vet inte vad din flickväns kusiner heter? (Nej, hur ska jag kunna veta det? Ni tillåter dem ju inte att resa hit på besök.)

För ett par år sedan avslog verket rutinmässigt ansökningar om anhöriginvandring — det förstår väl vem som helst, att en pakistanier som gifter sig med en 20 år äldre svenska är en sol-och-vårare — och jag kan inte tänka mig att det har blivit bättre. Så nog skulle man vilja se hur migrationsverket fastställt normen för hur ett riktigt förhållande ser ut. För den måste väl finnas? Byråkraternas personliga godtycke kan förstås inte tillåtas styra något så viktigt.

För familjer är normen i alla fall uttalad: En familj består av mamma, pappa och deras biologiska barn, och andra familjeband än de blodsliga ska avslöjas genom DNA-tester. Ett litet äktenskapligt snedsteg straffar sig den dag du söker asyl och som flykting har man inte rätt att leva i en livslögn.

3 replies on “Sex och samlevnad på migrationsverket”

Förvisso anser jag att kraven är för låga vad gäller invandring till Sverige, det står jag för varje dag i veckan. Men på Migrationsverket bör man nog storstäda så snart som möjligt. Det här är väl ändå höjden av korkat påhitt? Men efter skriverierna om tjänstemän som handlar sprit på utvisade människors boarding cards så blir man inte förvånad över något längre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *