Categories
Blandat

I andra hand

Efter tre år i Landala ska jag flytta till mitt tionde andrahandskontrakt i Göteborg. Det är ett utmärkt tillfälle att rensa och röja i ett ackumulerande liv. Högen med saker som ska bort består för närvarande av en krasslig gammal Powerbook, två kassar med gamla föreläsningsanteckningar, ca 150 disketter och 20 kassettband, en trasig telefon, en glappande stereo med skivspelare och fem kassar med kläder.

Och just kläderna gör mig lite fundersam. Vart gör man av dem?

Jag kan förstås inte skänka dem till UFF, en kommunistisk sekt med allt möjligt fuffens för sig. Lika uteslutet är Emmaus Björkå, också det en skum vänstergrupp som skickar pengar till terroristgrupper.

Jag vet inte om Frälsningsarmén har liknande kopplingar till Herrens befrielsearmé i Uganda (namnet är ju i alla fall snarlikt), men Myrorna faller hur som helst på att de bakom skydd av EU:s tullmurar dumpar kläderna på den afrikanska marknaden.

Det känns ju likväl fel att slänga fullt funktionella kläder i soptunnan. Men finns det något alternativ? Det är inte lätt för den politiskt korrekte att skänka rätt efter second hand-industrins alla skandaler de senaste åren. Dags för en etikkommission?

6 replies on “I andra hand”

Kanske kan du helt enkelt ge kläderna till en hemlös direkt och skippa mellanhänderna. Ett annat alternativ är att ge det till ett härbärge. Då kommer ju kläderna till rätt personer utan konstiga politiska och/eller religiösa mellanhänder. Fast tvätta dem först. Det blir trevligare för nästa ägare.

Troligen skickar frälsis bara de sunkigare kläderna till syd och säljer/distribuerar de fina här hemma. på frälsis missbruksboende i gamlestan är man mycket glada över kläderna man får från myrorna.

annars skickar väl varken sarons eller smyrnas second hand kläderna vidare.

Eller kolla med stadsmissionen/räddningsmissionen/cafe trappa ner/valfri annan organisation som jobbar med hemlösa. de behöver säkert både prylar och volontärer.

vilket dilemma, men tack för informationen, jag brukar skänka till Emmaus, men jag kanske skall fundera över det.

Företsen, har letat efetr en mailadress til ldig på din sida, men jag hittar ingen, om det är pga spamrisken kan jag rekomendera niklasson.net:s kontaktformulär, där allt går genom ett skript så at ingen mailadress visas.

men där måste man vara inloggad:

”Skicka ett meddelande
You must be logged in in order to perform this action”

Men jag hittar ingenstans att bli medlem på din sida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *