Categories
Politik

Kubademo i kväll

Det finns ju trots allt en hel del folk i Sverige som stöder demokratirörelsen på Kuba. Men de olika grupperna är fragmenterade och notoriskt dåliga på att kommunicera med varandra. Det påminner änna om avgrundsvänstern.

Nu får jag reda på via mejl att KDU ordnar en manifestation i dag 26 juli på årsdagen av Fidel Castros första misslyckade kuppförsök 1953 (och inte, som kristdemokraterna tycks tro, årsdagen av den kubanska revolutionen). Skribenten och debattören Alexis Gainza Solenzal, tillika flykting från Kuba, är inbjuden att tala. Samling på Gustav Adolfs torg i Göteborg kl. 18.00. Bara att knalla dit!

Den kubanske människorättskämpen Gustavo Arcos Bergnes, som deltog i stormningen av Moncada-kasernen, skrev på femtioårsdagen i fjol en artikel i IHT där han jämför hur diktatorn Batista behandlade honom själv, Fidel och de andra väpnade revolutionärerna med hur kommunistregimen på Kuba i dag behandlar den fredliga demokratirörelsen. Artikeln är (tyvärr) väl värd att läsa även i år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *