Categories
Dawit och Eritrea

Dagens Dawit-länkar

  • Eritrea: MEPs condemn human rights abuses: ”MEPs (Member of European Parliament) adopted a joint resolution on the situation in Eritrea firmly condemning all human rights abuses in Eritrea and calling on the country's authorities to uphold human rights, to respect the international conventions and to cooperate in full with international human rights organisations and NGOs.” Hela resolutionen hos Europaparlamentet.
  • I samband med debatten i Europaparlamentet skrev också samtliga svenska EP-ledamöter ett brev till utrikesminister Laila Freivalds. De föreslår bland annat att Freivalds ska göra ett besök i Eritrea, samt frågar om hon är beredd att driva att EU ska anta Sveriges linje att enbart ge humanitärt bistånd till Eritrea. Heja! Men varför lägger ni inte ut sånt här på era hemsidor, kära MEP:ar?
  • Demonstranter utanför Eritreas ambassad
    Nharnet.com och Meskerem.net rapporterar om demonstrationen mot massakern i Adi Abeto i snöovädret utanför Eritreas ambassad på Lidingö i går.
  • Hagos Girmay, en centralfigur bland regimtrogna eritreaner i Sverige, har skrivit ett öppet brev till riksdagsledamot Cecilia Wigström (fp) på Alenalki.com, som bland annat anklagar henne för rasism. Jag har tidigare debatterat per e-post med Girmay och precis som då talar hans argumentation för sig själv. Till exempel skriver han att alla presidenter i Afrika ju skor sig på bistånd – ”varför är det så hemskt när presidenten i Eritrea befaras göra det?”
  • UNT: ”Varför har vi skrivit så lite om Dawit Isaak?” (ledare 15/11).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *