Categories
Dawit och Eritrea

…och oppositionen tackar för stödet

”It is time that the regime in Asmara has to be familiar with the international norms and procedures,” säger Mussie Ephrem, talesman för Eritrean Democratic Party till Eritrea One, apropå Europaparlamentets resolution i torsdags.

Mussie Ephrem, som också är v-politiker i Örebro, är för övrigt den första enskilda person som fått ett afrikanskt land fällt för brott mot mänskliga rättigheter. Han stämde Eritrea inför ACHPR, som i mars i år dömde Eritrea att släppa de elva politiker ur den så kallade 15-gruppen som fängslats i september 2001 och att kompensera dem ekonomiskt för deras lidande.

Ett historiskt domslut, alltså, och ett makalöst exempel för människorättskämpar i hela Afrika. Men vem har hört talas om det? En sökning i Presstext och Mediarkivet – från Aftonbladet till Västerbottens-Kuriren – ger inte en enda träff, förutom i Nerikes Allehanda.

I boken The Ruling berättar dock Mussie tillsammans med Semere Kesete om processen som fällde Eritrea. Och den finns på ett bibliotek nära dig.

19 replies on “…och oppositionen tackar för stödet”

Din första sida ser lite underlig ut Johan.

Bara massa felmess.

mySQL error with query SELECT i.inumber as itemid, i.ititle as title, i.ibody as body, m.mname as author, m.mrealname as authorname, i.itime, med mera

Warning: mysql_fetch_object(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/virtual/mothugg.se/ osv. osv.

Annica

Jo, det tycks som att mitt webbhotell har fått tjall på MySQL. Har påpekat problemet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *