Categories
webbmeck

Från Nucleus till WordPress på tio minuter

Efter två sköna, bloggfria månader är Mothugg tillbaka, nu med en helt ny motor under huven. En del meck kvarstår, men nu kör vi.

Varför byta? För två år sedan hade Nucleus allt jag behövde, men sedan dess har WordPress sprungit om: Fler inbyggda funktioner, bättre dokumentation, livligare supportfora, fler insticksprogram. Dessutom funkar WordPress prima med Flickr, som jag kommit att gilla allt mer.

Det enda jag inte har lyckats fixa är adresserna till flödena, så jag ber alla läsare att uppdatera sina flödesläsare med någon av följande smaker:

I övrigt har växlingen gått i ett nafs. Med Windix’ importskript fick vi över alla inlägg, kategorier och kommentarer (plus några tusen tidigare blockerade spambakåtlänkar som vi fick rensa ut för hand). Och eftersom inläggens ID-nummer matchade var det en baggis att behålla permalänkarna från Nucleus, så alla länkar till Mothugg-inlägg ska fortsätta leda rätt.

Att få exotiska tecken rätt var knepigare. Testade den här metoden för att konvertera ISO 8859-1 till UTF-8, men det funkade inget vidare. I slutändan valde jag att söka och ersätta i både inlägg och kommentarer. Tog lite tid, men det gick. Den som till skillnad från mig kan PHP/SQL skulle säkert kunna knåpa ihop ett skript.

Tja, en del trimning återstår. Inte minst har jag fått dumpa Marvin för ett av WordPress’ trista standardteman. Men han kommer tillbaka, som vår vän australiensaren.