Categories
Kuba pressfrihet

Skriv på för Adolfo

Adolfo Fernandez Sainz
Adolfo Fernandez Sainz och Beatriz del Carmen Pedroso hemma hos hennes ex-make i en förort till Havanna, november 2002. Fyra månader senare fängslades Adolfo.

Adolfo Fernandez Sainz, kubansk journalist och oppositionspolitiker, dömdes under Kubavåren 2003 till 15 års fängelse. Prisoners Overseas vädjar nu för hans frigivning — skriv på deras upprop!

Jag lärde känna Adolfo och hans familj under en resa till Kuba i november 2002. Vi var där för att besöka oberoende journalister och bibliotek, men den som mer än någon annan verkligen förklarade Kuba för oss var vår tolk Adolfo.

I somras hälsade jag åter på hans fru Julia och dottern Joana i Havanna. Adolfo sitter fängslad i provinsfängelset i Holguin, mer än 70 mil från Havanna. Sedan han fängslades har han gått ned 20 kilo i vikt, men övertygelsen har han inte förlorat.

Så det minsta vi kan göra är att skriva på uppropet för Adolfo. Den som vill göra lite mer kan skänka pengar till Fonden för Kubas politiska fångar, som stöder Adolfos familj bland andra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *