Categories
Papperslösa Politik

Mer om de papperslösa

  • Magnus Linton i DN Kultur, 16 april: “De papperslösa är Amerikas nya ödesfråga“:

    “Migration drivs i första hand av människors vilja att fly från negativa förhållanden som våld och misär, men också av ett positivt begär efter välstånd och frihet. Att, om det är möjligt, på en och samma gång desertera från exploatering och nationell identitet för att söka befrielse på annat håll är i mångas backspegel ett progressivt äventyr, ett sätt att förändra inte bara sig själv utan världen, en mycket medveten handling – även om den inte har någon klar politisk färg.”

  • SVT Dokument utifrån, torsdag 27 april: “Det andra Europa“:

    “Filmen visar upp ett politiskt dubbelspel. Sedan den svåra situationen fått stor uppmärksamhet i de europeiska länderna, har politikerna lovat sina väljare att bromsa invandringen. När bestämmelserna skärptes försvårades den lagliga invandringen. Resultatet blev en ökning av den illegala invandringen. Här skapades underlaget till den enorma svarta arbetsmarknad som förser européerna med lågbetalda hantverkare och byggjobbare, billig städning och barnpassning.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *