Categories
Dawit och Eritrea

Press från pressen

“Det är dags för Eritrea att släppa vår landsman”, skrev Barometern i Kalmar på pressfrihetens dag. Tidningen publicerade dessutom ett färdigformulerat brev som läsarna kan skicka till Eritreas ambassad. Bra — mer sånt!

2 replies on “Press från pressen”

ansvariga prog.skrivare:

Jag skulle bara kommentera lite om dawit som underkontroll av den er-regeringen, vist alla vill han skulle fri och med hos familjen, även jag som känner dawit väl sen barn domen.Mitt problem ni som skriver var enda dag på tidningar var som helst finns ett lucka att propogandera, ni försökerskriva om dawit,islället analisera det hela. men ni måste ni förstå vad ni gör han har gjorts ett stor misstag för sin Eritrea och den eritreansk folket, själv klart han ska betala högt pris för det han skulle tänka innan se fram åt bak åt två gången, tyvärr grabben han har missat logiken. Ni som skriver om dawit ta det lugnt det finns tid även för honom att berätta det hela saningen för alla, hur det var det hela. det där svensk medborgar han är 99% Eritrean i sin hjärta, det där för han har flyttat helt hållet. även han inte varit fast anställd på något arbets ställe för enda år,kanske han har jobbat något stackars vecko vis arbete.
Ni som mumla om dawit lugna er, det kommer tiden som talar det hela. Tiden snart moget.

awet n`Eritrea

Hafash: Vilket är misstaget Dawit har gjort mot Eritrea? Att skriva i en tidning? Det är inte något brott mot eritreansk lag — och därtill en grundläggande mänsklig rättighet. Att berätta sanningen var just vad Dawit Isaak försökte göra. Och för det sitter han fängslad.

Jag hoppas också att tiden snart är mogen, men jag tror inte att den kommer att bli det om vi, som du föreslår, lugnar oss.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *