Categories
Politik

Sommartorka? Återvinn en nyhet!

Moderaterna är sämst på miljöpolitik, miljöpartiet är bäst. Den häpnadsväckande slutsatsen drar Naturskyddsföreningen efter att ha granskat partiernas miljöpolitik inför riksdagsvalet i höst, enligt DN. Men vad är nyheten?

Jag gissar att Dagens Nyheter skulle hamna högt om SNF skulle ranka pressens miljövänlighet. För särskilt under sommarhalvåret återvinner DN gamla artiklar i mängder. Redaktionen har väl bättre saker för sig än att leta upp nyheter.

Här på Mothugg tänker vi dock på miljön mer än både SNF och DN, och kör en ordagrann repris på vår kommentar sist Naturskyddsföreningen korade sin politiska gren till miljöns bästa vän:

Nu väntar vi bara på att LO ska komma med rapporten som visar att socialdemokraterna har bästa arbetsmarknadspolitiken, rapporten från LRF som slår fast att centern är bäst på jordbrukspolitik, rapporten från Svenskt näringsliv om att moderaterna har bästa företagarpolitiken och – som pricken över i – en rapport från pingstkyrkan som belägger att kristdemokraterna har den bästa familjepolitiken.

Skulle DN köpa dem rakt av också?

One reply on “Sommartorka? Återvinn en nyhet!”

SNF hade “sålt in” sin (årliga?) granskning av partierna som de presenterade i sin egen tidning, som hamnade i medlemmarnas brevlådor samma dag som både SR och DN körde grejen. Smart jobbat av SNF.

En ny trend är att public-service bolagens grävande redaktioner säljer in sina avslöjanden i förväg till papperstidningar. Tidningarna tackar och tar emot och Uppdrag granskning får högre tittarsiffror, vilket internt är mycket viktigt. Inom SVT verkar tittarsiffrorna mycket viktigare än vad vad upplagan är för de anställda på en tidning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *