Categories
Blandat

Tänk vad man kan lära av vetenskapen

Barn tycker om att leka utomhus, medan äldre gillar att träffas och dricka kaffe. Det har vi nu vetenskapliga bevis för, enligt två färska avhandlingar som jag stött på via Forskning.se, vars RSS-flöde för övrigt är ett prima sätt att hålla koll på vad Forskarsverige sysslar med.

One reply on “Tänk vad man kan lära av vetenskapen”

Till forskningens uppgift tillhör också att undersöka självklarheter, ibland kan det vara så att det alla tror är sant inte är det. Det lärde jag mig på statsvetenskapliga institutionen :-).

Pensionärers meningsfulla fritid är intressant att studera eftersom det finns ett (negativt ska det väl vara?) samband mellan pensionärers grad av social samvaro och grad av utnyttjande av samhällets resurser.

Tack för tipset om RSS-flödet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *