Categories
Blandat

Den stora konspirationen

Självgoogling kan ge märkliga resultat. “Fascist Evangeli-Jew bastard Johan Karlsson” kallar mig någon konspiracist som traskar runt i bloggvärldens kommentarsfält och hatar allt och lite till. Vem är denna tokstolle?

Texterna — här finns ett smakprov, här ett annat — blandar en psykedelisk dialogform med länkar som inte alltid funkar och långa insaxningar från olika artiklar. Man skulle därför nästan kunna tro att det är vanligt spam eller slumpgenererat nonsens, om det inte vore för att där tycks finnas något slags röd, konspiratorisk tråd.

USA, Folkpartiet, Etiopien, Publicistklubben, RFSL, Nordea, Israel (“U$rael”), CSN, Melodifestivalen, Reportrar utan gränser, Linux, Mossad, PEN-klubben, Bonniers, Timbro ((Nog är det uppenbart att T:et i Timbrologgan anspelar på yxan i det fascistiska spöknippet?)) och så vidare — alltihop är en del av en flytande jättelik sionistisk-fascistisk-imperialistisk konspiration, tycks det.

Mest av allt tycks det som att denne galning hatar den fängslade svensk-eritreanske journalisten Dawit Isaak, kanske utifrån något slags missförstånd om att namnet skulle vara judiskt. Nyligen hittade rappakaljan till kommentarerna på Dawitisaak.com (vi plockar förstås bort dem).

Men det är många fler som pekas ut som delaktiga i konspirationen, till exempel:

  • Per Ahlmark, “top organizer chief of Mo$$ad, operation responsible areal Northern EU”
  • Silcs generalsekreterare Erik Jennische, “actively propagating for economic sanctions against Eritrea and Cuba”
  • Europaminister Cecilia Malmström (fp), “most cynical enemy of the People of Cuba”
  • Helene Lööw, “chief-propagandist-spreader at the so-called Forum för Levande hysterier af sionistiska imperialismen”
  • Johnny Munkhammar pekas ut som Mufare
  • Arne Ruth, “Mo$$ad chief at Journalist school in Stock-homo city”
  • “birgitta_ohlsson@Mossad-Likud.il”
  • Fredrik “ReinFegt” från “Neo-Zionist Alliance of the freak Masonry finans-pigs”
  • “Premimer puppy Görrån PetZion” och “system’s thief Anitra ANALTFNITTRA”.

De helknäppa anspelningarna och ordlekarna skulle vara ganska underhållande, om det inte vore för att vissa hängs ut med telefonnummer och adress.

Den tveksamma äran att hyllas som anti-imperialister har däremot Hannes Westberg, Herman Schmid, “honoured priest” KG Hammar, Linus Brohult, Sven Wollter, Radio Islam och många andra.

Det finns inga ledtrådar om vem denne psykedeliske antisemit är. Inläggen är signerade med “Anti-pedofilia Laponia, anti-zion@Laponia.org”, men jag gissar att domänägaren Jokkmokks kommun inte har något med saken att göra.

Så vad kan man dra för lärdomar av det här? Att man inte ska sätta sig framför datorn om man inte har tagit sin medicin, kanske.

4 replies on “Den stora konspirationen”

Nej det är inte alltid män! Det finns lika många störda män som kvinnor, en egenskap som vi tycks dela lika som så många andra egenskaper.

Även om störningar är jämt fördelade mellan män och kvinnor tycks männens störningar oftare ta sig uttryck i denna typ av vålds- och aggressionsfixerade utagerande beteende.

Det är otäckt att upptäcka sig själv i sådana här sammanhang. Likaså när man börjar få mejl som formuleras på likartat sätt. Den delikata frågan är hur man skapar en frihet som inte perverteras genom denna typ av angrepp och hur skapar man ett rum där inte några fyller utrymmet och tränger ut seriösa diskussioner?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *