Categories
mänskliga rättigheter

Rysk mosaik

En domstol i Niznij Novgorod har upphävt registreringen av MPD, Ungdomsrörelsen för mänskliga rättigheter i Voronezj, skriver Amanda. I boken I väntan på Lenins begravning (Silc förlag 2007) intervjuar hon aktivisterna i Voronezj i kapitlet “På så sätt tar de friheten ifrån oss i små portioner”. Här försvann en stor portion, för utan registrering kommer de att få svårt att fortsätta sin verksamhet.

För den som tröttnat på svenska massmediers slentrianmässiga reportage och fördomsfulla analyser av rysk politik och kultur passar vi på att tipsa om Rysk mosaik. Kalle Kniivilä har samlat fem russofila bloggar på skandinaviska, däribland Amandas, som tillsammans ger mer bredd, djup och passion än de telegramsaxande, rirajtande amatörerna i gammelmedierna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *