Categories
Blandat

Försäkringsbedragare

Jag fick klocka, mobil och 300 spänn stulna ur mitt skåp på Fysiken häromdagen. Jävla skitungar.

Men, tänker jag, jag har ju försäkring och den där E65:an var ju ingen höjdare ändå (wlan och talande ringsignaler kan de trycka in, men inte automatiskt knapplås och repeterbart alarm. Och om man mot förmodan skulle gå på stan och vilja ringa videosamtal till någon förtar det ju lite poängen att kameran sitter på baksidan. Smartphone? Tjena.).

Men nejdå, av Moderna försäkringar får jag max 2 000 kr i ersättning — eftersom pengar, klocka och mobil räknas som “stöldbegärlig egendom”. Åhå, jag är alltså bara försäkrad mot stöld av icke stöldbegärlig egendom? Det låter som en självmotsägelse. Synd att de inte snodde mina ombyteskallingar.

Polisen är också för rolig. För att anmäla en stulen mobil via nätet ska man ange telefonens 15-siffriga IMEI-nummer, så kan de leta rätt på den om den mot förmodan skulle komma in som hittegods. Det låter ju bra.

“Numret finns på kvittot eller på mobiltelefonens kartong. Du kan också få fram din telefons IMEI-nummer genom att slå *#06#, då visas numret i displayen.”

Tusen tack för tipset!

One reply on “Försäkringsbedragare”

Taskigt. Jag har ersättningar max 40 000 kronor i värdesaker utanför hemmet och max 2 500 kronor i kontanter utanför hemmet i mina villkor. Du vet, facket försäkrar … dyrt och bra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *