Categories
nätpolitik övervakning Politik

Ett annat 17 juni, en annan lösning

Hos Johan Ingerö läser vi att riksdagsledamot Fredrik Schulte (m) förklarat att han “inte vill jävlas med regeringen” och att “det är viktigt att riksdagen har regeringens förtroende i säkerhetspolitiska frågor”. Har vi inte hört den förut?

Die Lösung

Nach dem Aufstand des 17. Juni
Ließ der Sekretär des Schriftstellerverbands
In der Stalinallee Flugblätter verteilen
Auf denen zu lesen war, daß das Volk
Das Vertrauen der Regierung verscherzt habe
Und es nur durch verdoppelte Arbeit
zurückerobern könne. Wäre es da
Nicht doch einfacher, die Regierung
Löste das Volk auf und
Wählte ein anderes? ((Översättning: Efter upproret 17 juni
lät författarförbundets sekreterare
sprida flygblad i Stalinallee
där man kunde läsa att folket
hade mist sin regerings förtroende
och endast kunde vinna tillbaka det
genom dubbel arbetsinsats. Vore det då
inte enklare att regeringen
löste upp folket och
valde ett annat?))

Bertolt Brecht 1953

Andra bloggar om .

16 replies on “Ett annat 17 juni, en annan lösning”

Bloggen Bent igen, Mindpark, Kulturkritik, Tonårsmorsa, The Power Glove, Björn Wadström – ettan igen, Klura – funderingar om stort och s…, Blogge Bloggelito, Stationsvakt, Enligt Min Humla igen,Mothugg, Alter Ego Resonerar igen, Erik Laakso, Roger Jönsson, Christermagister, Hultins tankegång, heja världen, Bloggen Bent #3, Nils Gustafsson, JörgenL, Attila, Magazine HumbleBee, WitchBitch #3, Rick Falkvinge (pp)

, Henrik Sjöholm, Folkpartiet i Nacka, Mina Moderata Karameller, Ur Hjärtat, ProjO, Onsdag, Drottningsylt, Janne Pettersson, WitchBitch, Rick Falkvinge, JörgenL, Enligt Min Humla, Osynliga bloggen,Mothugg, bloggen Bent, Anna Troberg, Henrik Alexandersson, Lakes Lakonismer, Sagor från livbåten, Tvivlar’s, Join Simon, Svensson, Enligt Min Humla, Basic Personligt, Kurvigheter, Ur Hjärtat, Alter Ego,

Mindpark, Kulturkritik, Poet OnTheRun, Tonårsmorsa, The Power Glove #3, Björn Wadström – ettan igen, Klura – funderingar om stort och s…, Blogge Bloggelito igen, Stationsvakt, Enligt Min Humla igen,Mothugg, Alter Ego Resonerar #4, Erik Laakso igen, Roger Jönsson, Christermagister, Hultins tankegång #5, heja världen, Bloggen Bent #4, Nils Gustafsson, JörgenL, Attila, Magazine HumbleBee, WitchBitch igen,

Att vår statsminister gjort paradnummer av FRA-frågan, för andra syften än den handlar om, är dåligt. Ett dåligt val. ———————————————————– På liknande tema, läsJohans

Mindpark, Kulturkritik, Poet OnTheRun, Tonårsmorsa, The Power Glove #3, Björn Wadström – ettan igen, Klura – funderingar om stort och s…, Blogge Bloggelito igen, Stationsvakt, Enligt Min Humla igen,Mothugg, Alter Ego Resonerar #4, Erik Laakso igen, Roger Jönsson, Christermagister, Hultins tankegång #5, heja världen, Bloggen Bent #4, Nils Gustafsson, JörgenL, Attila, Magazine HumbleBee, WitchBitch igen,

Dennis tips Mårten Schultz.: Att stå upp när alla vill att man skall sitta nedMothugg: Ett annat 17 juni, en annan lösningBokhora: Söndagsserien (0)louisep.com | frihetspropaganda blogs: Viktigare frågor än FRA-lagen?Jonas Morian | PromeMorian: FRA och grundlagen

Mindpark, Kulturkritik, Poet OnTheRun, Tonårsmorsa, The Power Glove #3, Björn Wadström – ettan igen, Klura – funderingar om stort och s…, Blogge Bloggelito igen, Stationsvakt, Enligt Min Humla igen,Mothugg, Alter Ego Resonerar #4, Erik Laakso igen, Roger Jönsson, Christermagister, Hultins tankegång #5, heja världen, Bloggen Bent #4, Nils Gustafsson, JörgenL, Attila, Magazine HumbleBee, WitchBitch igen,

Mindpark, Kulturkritik, Poet OnTheRun, Tonårsmorsa, The Power Glove #3, Björn Wadström – ettan igen, Klura – funderingar om stort och s…, Blogge Bloggelito igen, Stationsvakt, Enligt Min Humla igen,Mothugg, Alter Ego Resonerar #4, Erik Laakso igen, Roger Jönsson, Christermagister, Hultins tankegång #5, heja världen, Bloggen Bent #4, Nils Gustafsson, JörgenL, Attila, Magazine HumbleBee, WitchBitch igen,

, Henrik Sjöholm, Folkpartiet i Nacka, Mina Moderata Karameller, Ur Hjärtat, ProjO, Onsdag, Drottningsylt, Janne Pettersson, WitchBitch, Rick Falkvinge, JörgenL, Enligt Min Humla, Osynliga bloggen,Mothugg, bloggen Bent, Anna Troberg, Henrik Alexandersson, Lakes Lakonismer, Sagor från livbåten, Tvivlar’s, Join Simon, Svensson, Enligt Min Humla, Basic Personligt, Kurvigheter, Ur Hjärtat, Alter Ego,

, Henrik Sjöholm, Folkpartiet i Nacka, Mina Moderata Karameller, Ur Hjärtat, ProjO, Onsdag, Drottningsylt, Janne Pettersson, WitchBitch, Rick Falkvinge, JörgenL, Enligt Min Humla, Osynliga bloggen,Mothugg, bloggen Bent, Anna Troberg, Henrik Alexandersson, Lakes Lakonismer, Sagor från livbåten, Tvivlar’s, Join Simon, Svensson, Enligt Min Humla, Basic Personligt, Kurvigheter, Ur Hjärtat, Alter Ego,

, Henrik Sjöholm, Folkpartiet i Nacka, Mina Moderata Karameller, Ur Hjärtat, ProjO, Onsdag, Drottningsylt, Janne Pettersson, WitchBitch, Rick Falkvinge, JörgenL, Enligt Min Humla, Osynliga bloggen,Mothugg, bloggen Bent, Anna Troberg, Henrik Alexandersson, Lakes Lakonismer, Sagor från livbåten, Tvivlar’s, Join Simon, Svensson, Enligt Min Humla,

Anders Mildner, Isobels text och verkstad, Piratjanne, Henrik Sjöholm, Mina Moderata Karameller, Ur Hjärtat, Drottningsylt, Janne Pettersson, WitchBitch, JörgenL, Enligt Min Humla, Osynliga bloggen,Mothugg, Anna Troberg, Basic Personligt, Kurvigheter, Ur Hjärtat, Alter Ego, Badlands Hyena, Kryptoblogg, En bokmal anfaller Borgarmedia: SVD1, SVD2, SVD3, SVD4, SVD5, SVD6, DN1, Andra bloggar om: FRA, Moderaterna

, Henrik Sjöholm, Folkpartiet i Nacka, Mina Moderata Karameller, Ur Hjärtat, ProjO, Onsdag, Drottningsylt, Janne Pettersson, WitchBitch, Rick Falkvinge, JörgenL, Enligt Min Humla, Osynliga bloggen,Mothugg, bloggen Bent, Anna Troberg, Henrik Alexandersson, Lakes Lakonismer, Sagor från livbåten, Tvivlar’s, Join Simon, Svensson, Enligt Min Humla, Basic Personligt, Kurvigheter, Ur Hjärtat, Alter Ego,

Signalspaningslagen. Jag känner inte till detaljerna. Får hålla mig till principen. Jag stödjer lagen. Den är nödvändig. Vi måste ha en förstklassig säkerhets- och underrättelsetjänst. Det är en bister nödvändighet. Den personliga integriteten får komma i andra hand.

Jag ställer inte alls upp på den våldsamma motreaktionen. Den är bara enögd. Ignorerar argumenten. Det är ansvarslöst. Det övertygar inte.

I själva verket går det inte långt nog. En effektiv underrättelse- och säkerhetstjänst, som alltså är av nöden, kräver informationsinsamlig i massiv skala. ALLT är relevant, och ALLT bör övervakas!

Självfallet handlar det inte blott om terrorhot. Det handlar om hot generellt.

Det finns en motsägelse i reaktionen. Dessa demokrater, som vill syna makten, vill själva osedda förbli. Vad är tanken? Varför inte ömsesidighetsglasnost?

Problemet är att reaktionen strängt taget inte bygger på en tanke överhuvud taget. Det är bara känslorna som styr.

Ledarskap behövs. Folklig tanklöshet får inte styra landet.

Den blinda opinionen måste köras över av en upplyst statsledning.

– Peter Ingestad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *