Categories
Politik

Utrensningar i folkpartiet

Som en bekräftelse på att folkpartiet har bytt fot i flyktingpolitiken petar Lars Leijonborg nu Erik Ullenhag från posten som flyktingpolitisk talesman och ersätter honom med Mauricio Rojas, skriver DN 21/6 (tipsar Karl).

När Leijonborg under våren ville överta moderaternas roll som regeringens knähund i flyktingpolitiken och avskaffa rättssäkerheten i asylärenden, liksom när partiet ville införa diskrimineringsregler för östeuropéer satte Ullenhag käppar i hjulet. Klart man inte kan ha en sådan quisling som talesman i en av de frågor där folkpartiet har som mest blödighet att tvätta bort.

Samtidigt meddelar Leijonborg att en Tina Acketoft får i uppdrag att ge partiets jämställdhetsarbete ”en nystart”, vilket den konspiratoriskt lagde rimligen förstår som att Birgitta Ohlsson – riksdagens mest namnkunniga feminist efter Gudrun Schyman – förpassas till en mer undanskymd plats.

Fortsätt så, Lasse! Nån jävla ordning får det väl vara i ett parti. Det är bara att rensa ut dem som inte kan sitta still i båten, om de nu inte lämnar skeppet självmant. Kanske kan de strandsatta göra något skoj med de liberala idéer som samtidigt åker överbord? (för att verkligen överutnyttja båtmetaforiken…)

5 replies on “Utrensningar i folkpartiet”

Acketoft är en hyfsat vettig skåning som också var på rätt sida när det gäller övergångsregler. Hon vore bättre än mauricio på flyktingpolitiken.

Ullenhag förnekar f ö att rockaden beror på att han bråkade i våras. Han ska ju få pyssla med sjukvårdsfrågor nu.

”Hej mitt namn är Tina Acketoft och jag är en hyfsat vettig skåning. Det är jag som ska ge folkpartiets jämställdhetsarbete en nystart”. Jo, nog låter det säljande? Kanske håller rentav ett partiledarämne på att smyga fram ur anonymiteten?

Toma Acketoft har som officell talesperson för fp i familjepolitik svarat på seriöst ställda frågor från Föreningen för Barnens Rätt till Föräldrarnas tid (http://www.barnensratt.se). Svaren och en fortsatt dialog har klart visat, att Tina Acketoft helt stöder tvång och styrning i den socialistiska ”daghem åt alla” politiken.
När vi har påtalat, att detta är allt annat än ”liberalt” och i klar motsats till mänskliga rättigheter och tinas falspråk på hennes hemsida, Frihet, jämlikhet, broderskap, har det visat sig, att hon inte har en anning om vad Liberalism innebär. Märkligt nog har hon fått stöd från de andra folkpartisterna i Riksdagen. Därmed har partiet som säger sig vara liberalt visat sig vara allt annat än detta och därmed ägna sig åt falsk marknadsföring av sitt politiska budskap.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *