Categories
Politik

Mer åt fyrtiotalisterna

Gustav Holmberg ber om en kommentar på Leijonborgs senaste utspel. På sitt årliga besök i seglargettot Marstrand härom dagen ville folkpartiledaren satsa 40 miljarder kronor mer per år på äldreomsorgen. Annars får inte de stackars fyrtiotalisterna någon omsorg när de nu börjar tacka för sig.

Tja, jag har inte så mycket att säga. Äldreomsorg är förstås ganska osexigt. Men jag tror inte att utspelet betyder så mycket mer än att Leijonborg – precis som tidigare år – ville slänga ett fett köttstycke åt den övre medelklass i övre medelålder som brukar bevista hans årliga jippo i Societetshuset.

Så till och med det här gänget kan tydligen tröttna på tjötet om fastighetsskatten. Det känns ju betryggande.

19 replies on “Mer åt fyrtiotalisterna”

Det finns väl en hel del att säga om detta. 40 miljarder är en femtioprocentig ökning. De demografiska förändringarna motsvarar en ökning på 20-30 procent på trettio års sikt (!). Fp-förslaget innebär alltså en massiv omfördelning från oss yngre till fyrtiotalisterna. Har de verkligen gjort sig förtjänta av det? De sprang ifrån notan i pensionsreformen, räcker inte det?

”De sprang ifrån notan” kanske inte är applicerbart på den stora massan av fyrtiotalisterna. De flesta, inklusive jag själv, känner mig ganska så oskyldig.

Annica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *